Утре ‘Мала Богородица’ во Сетоле

Утре вторник, 21.09.2010 се празнува еден од најголемите верски празници - ‘Мала Богородица’.

Утре прајте што ќе прајте, гледајте да го посетите селото Сетоле каде е селска слава и слава на истоимената селска црква, и кај што овој празник најмасовно се празнува.

Дојдите у Сетоле у црквата од 1862, на славско тетовско гравче на ручек во црковната трпезарија, на најчист воздух и со панорама на целиот тетовски крај доле под Сетоле.

Читај детално за селото Сетоле:
http://www.gavro.com.mk/Setole.aspx

Гледај репортажа за прославата од пред некоја година у сетоле:
http://www.youtube.com/watch?v=xXeOGx58bYs

Утре ‘Мала Богородица’ во Сетоле


назад
  • tweeterIcon
  • facebookIcon
Детална прогноза
weather icon
  • макс:
  • мин:
weather icon
  • макс:
  • мин: