Придружи се на групата ‘ Го Љубим Тетово ’  на Facebook

Кликни овде и ПРИДРУЖИ СЕ на најактивната, најбројна и најстара група за ТЕТОВО на Facebook - ‘Го Љубим ТетооГрупата постои континуирано од 15. јануари 2009

 

 

 

 

Најново на порталот

Сите Тетовски Староградски Песни - на едно место

Преслушајги подредени по азбучен ред најубавите староградски песни во Македонија. Единствено место каде заедно се собрани сите тетовски песни...

повеќе

Родословни Стебла на Старите Тетовски Фамилии

Колосален мега-проект невиден до сега во историјата на кој било друг град. прибирање на едно место на сите Фамилијарни стебла на Тетовските Фамилии и Родови

повеќе

Старите градски Прекари

Погледни прв обид во историјата на Тетово на систематизација на старите градски прекари (надимаци)

повеќе

Целата емисија ‘Варошарије’ за Тетово - 1989

За прв пат на интернет е поставена целокупната емисија од 1 час ‘Варошарије’ на ТВ Нови Сад од 1989, а посветена на Тетово

повеќе

Тетово во црно-бел документарец од 1972

Прекрасна емисија на Телевизија Скопје ‘Распеани Градови’ снимена во Тетово во 1972, а посветена на најубавите тетовски староградски песни ...

повеќе

Сè за селото Фалише

Прва пишана комплетна историја на ова Тетовско Село (археолошки траги, први пишани записи, турски пописи, стари родови и фамилии...)

повеќе

Сите стари празнични адети

Старите тетовски адети за секој од празниците низ годината. Како се слави во Тетово Бадник, Василица, Атанасовден, Прочка, Велигден, славите и именданите...

повеќе

Проект: Тетово 2014 !

Ѕирни како ќе изгледа Тетово во иднината... Реални развојни проекти и започнати инвестиции...

повеќе

 

Енциклопедија ‘Тетовски Древности’

book imageНајстарата историја на овој крај од Праисторијата преку Антиката па сè до доаѓањето на Словените во 7.век.Најстарите наоди од тетовско кои потекнуваат од 6.100-та година пне, и за најстарите праисториски културни групи, карпеста уметност; За племето Агријани кои го населувале овој крај, сите племиња, освојувања, политичките промени; За митолошкото значење на Менадата, градот Пелагија (Полог), власта на Римјаните, сите ранохристијански базилики и почетоците на христијанството во Полог, војнички фибули, антички клучиња, стрели, монети... Приложени карти во боја со сите регистрирани археолошки наоѓалишта од праисторијата и антиката од тетовскиот крај; Посебна детална листа на секој локалитетет.

Погледни детален опис на книгата ОВДЕ . . . 

Најнови вести

празникот БАЛАКЛИЈА У Тетово

повеќе

Тетовските Песни за ЛАЗАРЕ

26.04.2013 - Свите Тетосќи песње што се поа за ЛАЗАРЕ

повеќе

124 години од раѓањето на БЛАГУЊА - ДЕЈЧЕ ПОЖАРАНЧЕ

11.04.2013 - Роденден на најпознатата и најопеана Тетовска Убавица

повеќе

Прва Листа на сите Тетовски Градоначалници

09.04.2013 - Прва Листа во историјата: сите 27 Градоначалници (преседатели на општина) на Тетово во рамките на самостојна Македонија од 1944 до денес

повеќе

Мистерија: исчезнатите слики од Старо Тетово !?

Каде мистериозно исчезна најголемата колекција на слики од Стари Објекти од Тетово - која ја поседуваше заводот Комуна Проект ???

повеќе
Тетовски Плоштад, 1963

Наши проекти

Избор: Најдобар Тетовски Локал 2012

4-та година по ред се бира НАЈДОБАР ТЕТОВСКИ ЛОКАЛ НА ГОДИНАТА. Кој според вас ја заслужува најдобар локал во Тетово и тоа во 2 категории: кафиќи и кафани. Види резултати овде ...

повеќе

Новата Химна на Тетово

Направена првата песна ‘Ја го љубим Тетоо’ посветена само на Тетово и испеана на Тетовски...

повеќе

Помош на Тетовчани за Тетовчани

ПОМОГНИ на семејтвото Младеновски кои останаа без ништо после голем пожар во нивниот стан

повеќе

Вработување за Тетовчани!

Наш мега-проект за да се најде работа за 111 Тетовчани за само 1 година. Сите огласи за работа у Тетово на едно место...

повеќе

Последни вести

  Најнови и најактуелни вести за Тетово и Тетовско:

Телевизија ‘Кисс’ - Тетово

 

 

 

Дарко Гавровски - Гавро

‘Ја Го Љубим Тетоо’

 

.. Дарко Гавровски-Гавро - Ја Го Љубим Тетоо
Детална прогноза
weather icon
  • макс:
  • мин:
weather icon
  • макс:
  • мин: