Дома > Тетово на дланка > Ноќен живот > Каде вечер?> 2009>

Избор: Тетовски Локал на Годината - 2009

Ова анкетирање за прв пат е спроведено во 2009 од старана на авторот на порталов како електронска анкета, во периодот од 17.-31.јули 2009, со цел Избор на најдобра и најлоша услуга во Тетово за 2009 година. На изборот се одзваа точно 423 испитаници.

Секој можеше да оценува со 5 различни оценки, кои носеа различни поени:

 • Одлични конобари и услуга (8 поени)
 • Добри конобари и услуга (4 поени)
 • Просечни конобари и услуга (2 поени)
 • Лоши конобари и услуга (1 поен)
 • Најочајни конобари и услуга на свет (0 поени)

 


Најдобар тетовски КАФИЌ / БАР:

Се оценуваа вкупно 14 локали од категоријата Кафиќи / Барови, кои моментално функционираат во Тетово, а на оценувачите им беше оставена можност да препорачаат и други кои би се ставиле на листата (но, немаше дополнителни предложени кандидати). Резултатите се преставени на следниот графикон:

 


Најдобра тетовска КАФЕАНА / РЕСТОРАН / ПИЦЕРИЈА :

Кандидирани беа 18 локали во оваа категорија. Од испитаниците беа предложени и кафеаната Егеј и пицеријата Форум, но само по еден испитаник, без други да го предложат истото, со што не беа ставени на листата. Тетово во оваа категорија има уште многу маалски кафанчиња, но овде се задржавме на ‘кремот’ на тетовското угостителство:

 

Вие одберете каде би пиеле кафе, или би к‘снале нешто во Тетово...

(с) Дарко Гавровски, 2009

 • tweeterIcon
 • facebookIcon
Детална прогноза
weather icon
 • макс:
 • мин:
weather icon
 • макс:
 • мин: