Најнови вести

празникот БАЛАКЛИЈА У Тетово

повеќе

Тетовските Песни за ЛАЗАРЕ

26.04.2013 - Свите Тетосќи песње што се поа за ЛАЗАРЕ

повеќе

124 години од раѓањето на БЛАГУЊА - ДЕЈЧЕ ПОЖАРАНЧЕ

11.04.2013 - Роденден на најпознатата и најопеана Тетовска Убавица

повеќе

Прва Листа на сите Тетовски Градоначалници

09.04.2013 - Прва Листа во историјата: сите 27 Градоначалници (преседатели на општина) на Тетово во рамките на самостојна Македонија од 1944 до денес

повеќе

Мистерија: исчезнатите слики од Старо Тетово !?

Каде мистериозно исчезна најголемата колекција на слики од Стари Објекти од Тетово - која ја поседуваше заводот Комуна Проект ???

повеќе

Фотографии: Пронајден загубениот Крст од 1941 за Тетовските Водици

Ексклузивно: Фотографии и Историјат за крстот кој се загинал при последното фрлање во тетовска река во 1941, бил пронајден во 1971/72, а денес прв пат во историјата се преставува Јавно на медиум

повеќе

ХУРЕМ виновна за постоење на Тетовското Теќе !?

Ексклузивно: Поврзаноста на основачот на Тетовското Теќе со царскиот двор на СУЛЕЈМАН ВЕЛИЧЕНСТВЕНИОТ

повеќе

Види ги сите досегашни вести од ‘Го љубим Тетоо’...

повеќе

Гадафи - Тетовски зет !!!

28.02.2011. - ЕКСКЛУЗИВНО: Сопругата на Гадафи по потекло од тетовскотo село Порој

повеќе

Тетовчани на Евровизија

26.01.2011. - 2 Тетовски песни на македонскиот избор за Песна на Евровизија

повеќе

Ексклузивно: Се возобнувува црквата во Мала Речица !

11.12.2010. - На 07.01.2011 свечено осветување на црквата во Речица, разрушена во 2001

повеќе

Кој е образот на едно ново Тетово?

12.11.2010. - За способните нови Тетовчани кои са стубот на Тетово

повеќе

Како се откорнаја Тетовските корења, и кој е крив што спие ?

31.10.2010. - За Тетовските префригани архитекти и oдвај-историчари ‘со и без решење’

повеќе

Рушен најстариот објет во Тетово од 1463 !!!

29.10.2010. - За рушењето на Гам Гам Џамија од 1463

повеќе

За две ‘градски легенди’ од 1990-тие

16.10.2010. - Пуштено реновирано ‘Маестро Кафе’ - Отстранета познатата трафика ‘Лименка’

повеќе

Нoв спот на Ристе

10.10.2010. - Промоција на најновиот спот на тетовчанецот Ристе Тевдовски за песната ‘Ти’

повеќе

Новото лице на Тетово

08.10.2010. - Новите проекти за Тетовскиот Театар и Библиотека, нови булевари, кружни текови на сообраќајот.

повеќе

Промоција на книга за Музејот во Џепчиште

29.09.2010. - Промоција на најнова монографија за ‘Најмалиот Етно-Музеј на Светот’ во с.Џепчиште

повеќе

Утре ‘Мала Богородица’ во Сетоле

20.09.2010. - Прослава на ‘Мала Богородица’ во Сетоле

повеќе

Откриени остатоци од Феври Џамија

02.09.2010. - Случајно откриени остатоци од тетовската Феври Џамија рушена во 1923 година

повеќе
|< 123 >|
  • tweeterIcon
  • facebookIcon
Детална прогноза
weather icon
  • макс:
  • мин:
weather icon
  • макс:
  • мин: